FEMEIA ȘI VINUL

FEMEIA ȘI VINUL

Nu am avut niciodată veleități de somelier, nici băutura nu îmi este în mod special prietenă, dar vinul are stil și inevitabil citind descrierea unui vin bun pe un blog de specialitate, gândul meu a început să zboare : FEMEIA și VINUL sunt două noțiuni înrudite , asemănarea lor este izbitoare și oferă esență ambelor entități.
 Specialiștii spun că aprecierea unui vin se face în mai mulți timpi, care pun în mișcare diferite grupe de senzații , care ies la iveală prin degustare. Se începe cu examenul vizual , după care vine senzația olfactivă, care se încununează prin gustarea efectivă și se încheie prin” perceperea senzațiilor de persistență, remanente” ( Stefanteris’s Blog ).
O, da, dar există aici o analogie perfectă prin faptul că femeia se apreciază în aceeași ordine și prin senzații asemănătoare. Doar cei care pot iubi cu adevărat o femeie vor putea înțelege cât de frumos se completează femeia și vinul. Dacă ai un pahar cu un vin nobil, îl ridici mai întăi spre lumină și îi apreciezi culoarea , și limpezimea licorii care poate fi : cristalină, limpede, voalată, opalescentă, tulbure , foarte tulbure, depinde de cum străbate lumina solară transparența lichidului.

Culoarea vinului depinde de soi, an de recoltă, tehnologie și vârstă. Ah, ce frumos spus ! Primul lucru care te atrage la o femeie este aspectul ei fizic, frumusețea trăsăturilor, gingășia prezenței, linia frumoasă a corpului, formele femininine, voluptatea ei.

Și da, altfel privești o tânără exuberantă, plină de energie, efervescentă și dulce și cu totul altfel femeia matură, care își păstrează frumusețea în ciuda vieții care a încercat să-i cioplească chipul, dar în acelaș timp, să-i sporească valoarea.
Blondă, brunetă, sau roșcată femeia este întruparea vinului cu culorile sale îmbietoare : vinul alb poate fi,de la galben-verzui la chihlimbariu, trecând prin galben-pai, galben-auriu şi galben–arămiu iar vinul roșu strălucește în nuanţe de roşu-rubiniu, roşu-grena, roşu-purpuriu, roşu-violaceu, roşu-cărămiziu, etc. De parcă am vorbi de părul bogat al unei doamne, care poate străluci în toate aceste nuanțe, în bătaia soarelui și poate înconjura și defini un chip frumos cu trăsături atragatoare.

Frumusețea femeii are rolul să te atragă, dar cel mai important este să îi simți căldura, să îi cunoști gândurile și puterea infinită de a iubi, să-i intuiești temperamentul, care te duce cu gândul ori la vinul alb sec băut rece, sau la vinul roșu exploziv, care iți fierbe sângele în vine. Temperamentul femeii, te duce adesea cu gândul la efectele pe care licoarea parfumată o are asupra noastră, delimitând clar un temperament reținut, elegant și rece, de o femeie explozivă, incitantă și fierbinte.

 Vinul se studiază prin miros și se percep două caracteristici: aroma şi buchetul. Aroma este dată de struguri, este caracteristică soiului, în timp ce buchetul este o însuşire pe care vinul o dobândeşte în cursul evoluţiei sale, în urma maturării vinurilor în vase şi a învechirii lor în sticle.

FEMEIA PRECUM VINUL câștigă esența ei desăvârșită odată cu trecerea timpului.”Singura ființă în stare lichidă”, vinul este o analogie a femeii mature, prin caracteristicile sale : AROMĂ și BUCHET pe care noi femeile le dobândim prin experiență, iubire, și trăiri puternice.

Dacă AROMA vinului vine din gustul strugurilor și din seva pământului pe care crește via, BUCHETUL este rezultatul maturării. Cât de frumos ni se potrivesc aceste noțiuni. Dacă AROMA provine din geneticul femeii, din trăsăturile sale fizice pe care le aduce de acasă din genele părinților, bunicilor și din atmosfera casei părintești și a educației primite, BUCHETUL este valoarea, este experiență, iubirile, suferințele îndurate, bucuriile și succesele , râsul dar și lacrimile pe care o femeie le-a cules de-alungul vieții sale și toate acestea i-au definit PERSONALITATEA = BUCHETUL .
De aici apoi NUANȚELE BUCHETULUI, care pot fi florale, fructate, vegetale,eterate, balsamice, de lemn, de ars, chimice samd în funcție de viața pe care femeia a învățat s-o trăiască.
Câte nuanțe regăsim în personalitatea femeii? Cât de mult și-a lăsat amprenta destinul și iubirile trecute peste trăsăturile , peste chipul ei ? Cât de sigură pe sine devine femeia care înțelege că independentă poate fi mai puternică, că secretul succesului ei stă în încrederea de sine și forța cu care își poate înfrunta destinul.
Dacă aș putea să aleg în ce vin aș dori să mă materializez, cu siguranță aș dori să fiu un ROSE. Nu am materialitatea vinului roșu și nu posed aerul ușor al vinului alb. Dar cu siguranță am AROMA și un BUCHET bogat , fructat și parfumat, presărat uneori cu un gust sărat de lacrimi completat de unul dulce amărui de migdale. Dar cu esența care îmi definește BUCHETUL este IUBIREA pe care nu m-am zgârcit niciodată s-o ofer.

Femeia devine completă ca entitate, ca ființă în momentul maturizării ei și după ce a devenit mamă, puterea ei specială stă în acest instinct primordial : INSTINCTUL MATERN.

Ea va putea iubi cu ardoare și putere infinită după acest moment al vieții sale, când se apropie de desăvârșire de perfecțiune.

Ridic paharul, rotesc ușor licoarea, atât cât să simt mireasma dulce parfumată. Hmmmmm ce plăcută este : PARFUM DE FEMEIE !%d blogeri au apreciat: