CATHERINE ANDRE ȘI MAGIA TRICOTAJELOR

CATHERINE ANDRE ȘI MAGIA TRICOTAJELOR

Dacă ești designer și ai ocazia în cariera ta ca și creator de frumos să cunoști lumea tricotajelor, vei constata că se deschide în fața ochilor tăi un Univers de creativitate infinită.
Toți cei care ajung să exploreze această plajă incomensurabilă pe care tricotajele o oferă, vor deveni fascinați de ele și nu vor dori să creeze altceva decât tricotaje.
De-alungul carierei mele de inginer textilist și apoi ca designer am avut ocazia ani mulți de zile să lucrez în domeniul tricotajelor și pot să spun, că m-am îndrăgostit pur și simplu, deși este un domeniu greu , dar în același timp fascinant !

Aici poate mai mult decât în celelalte domenii ale creației, trebuie să ai minime cunostințe despre tehnologia tricotajelor, despre structura și proprietățile tricotului, altfel nu prea ai cum să le combini și să obții un produs de calitate, cu un raport de funcționalitate-design corespunzătoare.

Încă din perioada în care lucram într-o fabrică de tricotaje , am ajuns s-o descopăr pe Catherine Andre, designerul francez, absolut fascinant care crează cu o sensibilitate și finețe aparte.
Cu toate că este deosebit de cunoscută pe plan internațional, cu greutate am găsit informații despre brandul ei și despre modul în care și-a construit afacerea.

Produsele ei vorbesc de la sine și este suficient să iei produsul în mână și să pornești pe firul narațiunii, pentru că fiecare hăinuță are o poveste aparte.

Catherine Andre a reușit în descurs de 15 ani să-și poziționeze brandul printre cele de elită, ocupându-și locul bine meritat printre cei mai de seamă designeri francezi, obținând o recunoaștere mondială în patru țări.
În 1995 ajunge cu afacerea pe cont propriu și-o dezvoltă împreună cu soțul ei Jean-Luc Roualdes . Vorbim despre o afacere cu 27 de angajați, care își desfășoară activitatea în localitatea Millau în Aveyron.
Structura sa organizatorică și acoperirea se află deja în aceeași ligă cu mulți alți designeri renumiți din pret-a-porter-ul francez.

Datorită poziționării de vârf a mărcii și expertizei dobândite pe piețele de export de-a lungul anilor, compania a reușit să se structureze și să evolueze în ciuda unui climat economic competitiv, solicitant și adesea provocator, continuând să ofere produse autentice, care sunt proiectate și realizate predominant în Franța.

Catherine Andre își proiectează și își imaginează creațiile, exclusiv în studioul ei din Millau. Nouă zeci la sută din producție este finalizată în Franța, în mici ateliere care sunt atent selectate, criteriul primordial de selecție fiind atenția acordată detaliilor și calității.
Designera deține trei magazine la Paris, unul în Rue du Cherche- Midi, altul în Galerie Vivienne și ultimul în Rue de la Pompe în Belgia.
De asemenea deține un mic magazin în Japonia, precum și șapte show-room-uri în unele dintre marile capitale ale lumii.
Brandul a obținut o recunoaștere mondială semnificativă, acum cu o prezență notabilă în Japonia.
Făcând minuni cu tricotajele, Catherine Andre adaugă colecțiilor sale câte 100- 150 de modele pe an, ținând pasul cu nevoile de modă ale femeilor din toată lumea.
Un total de 50.000 de bucăți sunt vândute anual printr-o rețea de peste 300 de puncte de vânzare pe tot globul.

Afacerea crește constant și acumulează admiratori pe tot mapamondul. Pe viitor designera franceză va achiziționa mai multe magazine și secțiuni în marile magazine din Paris, Tokyo, Londra, Milano, New York și Hong Kong.

Dacă studiezi modelele designerei vei constata că are o afinitate pentru Jacarduri realizate pe fineți mari de tricotare 18E- 20 E, în 3 sau 4 culori.
Cromatica este deosebit de plăcută, combinațiile de culori sunt pasteluri la colecțiile de vară și tonuri închise uneori prăfuite de culoare la cele de iarnă: bordouri, verde smarald, ruginiu, portocaliu, albastru.

Unele structuri sunt tridimensionale, realizate prin reținerea ochiurilor în Jacard sau chiar prin structuri gofrate deosebit de în vogă în ultima perioadă.

Linia este ușor vintage, cu accente folclorice, piesele vestimentare sunt de o varietate absolută de la pardesie, paltoane, sacouri, jerseuri, topuri, până la pantaloni, pantaloni scurți și fuste de diferite lungimi.

Colecțiile sunt unitare prin stil, linie și cromatică, pornind de la teme telurice sau pur și simplu de la natură.

Cei care vor pătrunde lumea fascinantă pe care designera franceză o reprezintă vor deveni pentru totdeauna fani Catherine Andre și împătimiți ai magiei tricotajelor.


%d blogeri au apreciat: