ASTĂZI AMANTĂ TU, NEVASTĂ EU, MÂINE NEVASTĂ TU, AMANTĂ EU…

ASTĂZI AMANTĂ TU, NEVASTĂ EU, MÂINE NEVASTĂ TU, AMANTĂ EU…

Întotdeauna unghiul din care privești lucrurile face diferența. Pe principiul ‘’never say never’’, viața te poate transpune în multe ipostaze opuse, odată pentru că e ironică rău, apoi pentru că se confirmă principiul : ‘’ what goes around, comes around ‘’, deci legile Karmei te învață că ceea ce dai, se va întoarce nemijlocit la tine.
Nu i-am dorit din start nimic rău amantei fostului meu soț, care între timp i-a devenit soție, pentru că acest lucru nu e sarcina mea și oricum, lucrurile se rânduiesc în așa fel, încât fiecare dintre noi va avea acces la cealaltă latură a medaliei.
Stând pe o parte a baricadei ai senzația că ești perfectă, că tu niciodată nu vei călca pe bec, că acțiunile tale sunt mereu după cele mai stricte reguli ale moralei, apoi dintr-o întâmplare cazi pe cealaltă latură și nu mai poți judeca radical.

Te mai domolești și realizezi că sunt circumstanțe în care fără să vrei, ți se atribuie tocmai rolul pe care îl blestemai.

Pe de altă parte, nici ea, cea care ți-a luat bărbatul, nu poate dormi pe-o ureche, pentru că rocada odată făcută, de acum este cea care are de pierdut o familie.
Când mă gândesc că stresul de-a-ți păzi bărbatul și frica de a-l pierde a devenit moștenirea ei, mai că îmi vine să zâmbesc. Într-un fel cred că ar trebui să-i fiu recunoscătoare, pentru eliberarea de unele răspunderi, care de acum sunt temele ei de casă.

Să stai cu un bărbat care niciodată nu îți va oferi senzația de siguranță, alături de care lucrurile niciodată nu se simplifică, doar se complică, nu este tocmai o vacanță spa.

Dar alegerile pe care le facem ne definesc destinul și legile Karmei sunt sarcastice rău.
Cunoști bărbatul pe care l-ai luat de la o altă femeie și instabilitatea lui emoțională, modul în care ispita l-a purtat ca pe o frunză în bătaia sorții, te va face să experimentezi și acest punct de vedere : cel al soției care stă pe ghimpi.
Din rolul amantei incitante, care oferea fructul oprit atât de dulce și de excitant cu vacanțe exotice și city break-uri interesante, te transformi în femeia plictisitoare îmbrăcată în training și șoșoni de casă, fără coafură, fără manichiură, mama copilului mic și răzgâiat care țipă de îți explodează creierii.

Din corporatista pe tocuri, ai devenit casnică și mamă și din atracție irezistibilă, un rău necesar.

Iar tu soția înșelată, învățată să ai o căsnicie, o relație legală, când dai de aerul libertății, ți se pare că e prea bogat în oxigen, dar te obișnuiești rapid cu noua stare de fapt.
Când a trecut trauma despărțirii și lucrurile s-au mai așezat în jurul tău, începi să înțelegi că în orice lucru rău, există și un bine, libertatea are avantajele ei : nu mai depinzi de nimeni, nu trebuie să dai socoteală nimănui.
Dacă până acum deznădejdea, disperarea, neputința te încercau mereu și gândul că bărbatul tău se află cu o altă femeie, te măcina și nu te lăsa să trăiești, în momentul în care te-ai eliberat de legăturile care te făceau nefericită, Soarele și-a arătat razele și pe strada ta.
Dar lecțiile continuă și din ipostaza femeii independente, care este acum liberă să-și trăiască viața după bunul plac.
Până în acest moment nu erai la curent cu schimbările radicale care s-au petrecut în materie de relații, cât timp ai fost căsătorită, acest lucru nu te-a preocupat, iar acum calci pe un domeniu cu nisipuri mișcătoare, străin și ciudat.
Nu ai crezut vreodată că te vei întâlni în căutările tale și cu bărbați însurați și vei experimenta postura de amantă pe care tu o detestai cu ceva timp în urmă. Interesantă și ciudată ipostază, să vezi partea mai frumoasă a medaliei.

Cea care îți permite să beneficiezi de varianta mai reușită a bărbatului, cea dichisită, aranjată, cea la care nu trebuie să-i pregătești de mâncare, să-i speli hainele, sau să faci curat după el.

Primești varianta romantică, care te curtează, care vrea să te uimească cu virilitatea lui, să te poarte pe cele mai înalte culmi ale plăcerii, cum nu ai fost purtată cât erai soție.
Pentru bărbatul însurat, ești femeia ideală, cea care îi ascultă poveștile, îi dă importanță, îl complimentează și îl laudă, făcându-l să se simtă important.

Ai o senzație de deja-vu, parcă ți se pare că istoria se repetă dintr-o altă perspectivă, iar el se îndrăgostește de tine, așa cum nu a fost nici soțul tău îndrăgostit, în primele etape ale căsniciei voastre.

Sosesc mesajele disperate ale femeii înșelate, trădate care își aruncă asupra ta tot veninul și tu ai vrea să-i spui : ‘’Nu îl vreau cu totul, doar ți-l împrumut puțin.’’
Oricât de ironic ar părea, nu vrei mai mult. Îți aduci aminte de femeia care ai fost odată, cea care se zguduia plângând, citind mesajele ei, jurând dragoste pe veci, bărbatului tău și știi prea bine că nu mai vrei să fii acel om niciodată.

Înveți să-ți prețuiești libertatea și statutul de femeie independentă care are privilegiul să aleagă, te încântă din ce în ce mai mult. Ai iubit și ai fost trădată, acum nu mai datorezi nimănui nimic, doar savurezi plăcerea clipei.

Este un joc al sorții, cu pionii care la fiecare partidă nouă, se așează pe capătul opus al tablei de șah. Astăzi amantă tu, nevastă eu, mâine nevastă tu, amantă eu… viața își continuă ciclicitatea, iar tu înveți să-ți alegi rolul.
Tu ești alfa și omega, începi când vrei, ieși din joc când nu îți mai face plăcere și lipsa de obligații devine religia ta.


%d blogeri au apreciat: