BĂRBATUL CEL MAI RÂVNIT DE FEMEI

BĂRBATUL CEL MAI RÂVNIT DE FEMEI

Mai țineți minte situația aceea din adolescență când toate fetele din clasă se îndrăgosteau de același băiat, care era considerat frumosul clasei, chiar de nu era atât de chipeș pe cât se credea și voi toate îi scriați numele în oracole și vă spionați una pe alta, să descoperiți cine îl mai iubește în taină ?!
De regulă băiatul respectiv avea ochi doar pentru frumoasa clasei, cea cu talia trasă printr-un inel, femeia șnur, cu chip de păpușă, care toată viața a atras bărbații și în final se va mărita cu un tip cu bani, cu care vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Ei i-au cam ieșit toate în viață !
Chiar de nu e cea mai bună la carte, frumusețea este un atu suficient să te propulseze în viață, să vrăjești pe unul dintre băieții buni și devreme acasă și să mai recuperezi ulterior pe banii lui, școlile pe care nu ai fost în stare să le absolvi în tinerețe.

În douăzeci de ani, aceste femei devin cele mai respectate în societate și nu mai știe nimeni, ce cu chiu și vai au terminat liceul.

Dar noi astea de rând, cele care mereu am fost șoriceii cenușii pentru frumoșii școlii, nu aveam altceva de făcut decât să ne refulăm ofurile și să le plângem prin perne, consolate de un singur lucru : că suntem bune la învățătură !
Pereche perfectă cu frumoasa școlii, nici chipeșul nostru ficior nu era tocmai cel mai deștept exemplar masculin, dar era obligatoriu un mascul alfa, foarte bun la sport, dar leneș la învățătură.

Așa speculam și noi, fetele de rând că poate vom căștiga măcar așa puțin atenția lui, șoptindu-i când răspundea, oferindu-i temele, sau pur și simplu rezolvându-i problemele când ieșea la tablă.

În jurul lui mereu roiau cele mai ‘’cool ‘’ fete din clasă, dar el le trata cu sictir pe ‘’grăsane’’, ‘’grăsune’’, ‘’chioare’’ sau ‘’schlepțomane’’ după caz, căci tot ce nu se înscria în standardele de frumusețe ale vremii, era considerat rebut și băgat din start pe linia moartă a șanselor la atenția lui.
Iar noi cele care ne adunam în clubul ‘’urâtelor’’, ne resemnăm, că nu vom avea acces la frumosul clasei niciodată.
Undeva telenovela cu Betty cea urâtă, are ceva sâmbure de adevăr, cam toate rățuștele urâte, se transformă într-o zi în lebede și spre mirarea celor din jur, părăsești statutul de slută și te înscrii în rândul câștigătoarelor.

Începi să visezi cu ochii deschiși la frumosul clasei, că deh, ai mai slăbit câteva zeci de kilograme, că ți s-a mai subțiat talia și ai putea să atragi privirile lui.

Dar ar trebui să-ți schimbi total ADN-ul, tu nu te-ai născut să iei lozul câștigător și până și mentalitatea ți s-a format de looser.
Convinsă fiind că nu vei atrage niciodată bărbatul cel mai râvnit de femei, vei culege ce au lăsat altele și vei fi sigură că aceasta îți este menirea, că trebuie să fii mulțumită cu ce a rămas.
Doar că soarta este și mai ironică și ghici ce ? Până și urâtul clasei, va găsi una mai tânără să i-o tragă și te resemnezi că n-a fost să fie. Că tu nu ai cum și nu ai de ce și că mai bine fără…
Dar care sunt defapt adevărații bărbați râvniți de femei ? Pentru că lucrurile s-au schimbat atât de radical, azi este un criteriu simplu care delimitează bărbatul râvnit, de toți ceilalți și anume : BANUL.
S-a simplificat ecuația, cu mult față de vremurile noastre când, aptitudinile erau mult mai importante decât starea materială și flerul era cel mai de preț atu pentru un bărbat.
Acum obiectele de preț, devin cele care marchează statutul bărbatului și mai puțin modul în care vorbește, sau se comportă.

Nici măcar umorul nu are rolul pe care îl avusese odată. Pe vremea tinereții mele aroganța masculină se adresa exclusiv femeilor care nu aveau fizicul atractiv, dar astăzi, unii bărbați se consideră invincibili.

Sunt conștienți că mașinile cu care se etalează, banii pe care îi împrăștie pe unde merg, îi validează și pot obține orice își doresc.
Deci dacă mă întrebai acum patruzeci de ani, care este cel mai râvnit bărbat din școală ? Îți răspundeam că este cel mai chipeș mascul, cu corp de atlet, cu ochi mari și negri cu gene lungi, e sportivul blond cu ochii verzi, șmecherașul care știa să te facă să râzi în pauze și zâmbetul lui putea să te facă fericită toată ziua.

Azi dacă întrebi fetele, răspunsul va fi simplu și nu vă mai necesită niciun comentariu: tipul cu mașina de lux, care face cadouri scumpe domnișoarelor pe care le curtează, folosește parfumuri scumpe, haine de branduri de lux și își cară prietenele în concedii exotice, având orice fel de pretenții la ele, uneori chiar înjosindu-le, tocmai pentru că își poate permite s-o facă.

Cât de mult ne dorim să ajungem măcar odată în apropierea unei persoane râvnite de toate colegele și rivalele? Care este prețul pe care-l plătim pentru cel mai râvnit bărbat și oare merită să lupți pentru acel mascul care îți încântă privirile ?
Cu trecerea timpului îți dai seama că bărbatul râvnit începe să devină cu totul altfel decât ți-ai imaginat în tinerețe, aspectul fizic nu mai primează, deși totuși îți dorești un bărbat plăcut, elegant, care să miroase frumos când îți atinge cu buzele obrazul.

Da, să fie educat, cu vorbe frumoase, pe care să le aibă la el tot timpul și să știe să te complimenteze și să-ți spună cât te consideră de frumoasă.

Să știe să îți ofere siguranță și aici nu mă refer neapărat la cea materială, ci mai degrabă la acel sentiment că ești acasă, cu el mereu ești într-un loc sigur și nu te mai pot paște pericole neprevăzute.
Când îmbătrânești, lucrurile devin mult mai așezate și sigure, nebuniile tinereții trec și nu mai râvnești la bărbatul pe care și-l doresc toate femeile, îl dorești pe acela, care vrea să fie doar al tău și printr-o minune în sfârșit înțelegi, că cel mai de succes bărbat dintre toți, este cel care te vrea pe tine !


%d blogeri au apreciat: