CUM TE ÎMBRACI CÂND EȘTI SUPRAPONDERALĂ ?! – PARTEA 2 – FORMA CORPULUI

CUM TE ÎMBRACI CÂND EȘTI SUPRAPONDERALĂ ?! – PARTEA 2 – FORMA CORPULUI

Doamnele cu kilograme în plus, plinuțe sau supraponderale, cu greu se descurcă în a-și alege și achiziționa piese vestimentare, care să fie elegante, cu stil, dar în același timp să le avantajeze și să creeze o senzație de confort. Aceste două articole se adresează tuturor acelor persoane, care au nevoie de un ghid pentru a-și putea alege îmbrăcămintea potrivită, în funcție de conformația corporală.
Modul în care ne îmbrăcăm, indiferent de kilograme, ține de forma corpului, stilul personal, confortul și încrederea pe care o avem în noi. Unele poate abordează un stil mai clasic, altele se simt bine în piese vestimentare extravagante și sunt foarte multe femei care preferă stilul sport. Iată câteva sfaturi, care ar putea ajuta, ținând cont de faptul că, în momentul când ești supraponderală, trebuie să identifici, forma corpului tău, cărui stereotip corespunde. Avem patru tipuri de forme ale corpului : forma măr, formă pară, forma clepsidră și forma dreptunghi.
1. Puneți-vă în fața oglinzii și încercați să observați, care sunt zonele corpului mai accentuate ca dimensiune : talia ? șoldurile ? brațele ? sau uniform ? Acest lucru vă va ajuta să identificați în care grupă vă încadrați.
2. La fel de importantă ca și identificarea formei corpului, este alegerea lejerității hainelor : să nu fie prea strâmte, pentru că vor pune în evidență în mod inestetic colăceii, dar nici prea largi, pentru că te vor face mai mare decât ești.
3. Puneți-vă în evidență atuurile: Atrageți atenția asupra acelor zone, care vă favorizează. De exemplu, dacă aveți un decolteu frumos, puneți-l în valoare. Îmbrăcați topuri și bluze, cu un decolteu adânc, eventual în ‘’V’’, care pe lângă faptul că vă pun în valoare, au rolul să lungească silueta.
4. Optați pentru îmbrăcăminte structurată : articolele de îmbrăcăminte structurate pot ajuta la crearea unei siluete mai definite. Căutați jachete, sacouri sau rochii personalizate care se strâng în talie pentru a crea o ținută elegantă și feminină.

5. Alegeți țesăturile potrivite : tesăturile ușoare și vaporoase tind să se drapeze mai bine, în timp ce țesăturile rigide și grele pot adăuga volum, de care trebuie să ne ferim. Alegeți țesături cu o așezare frumoasă pe corp, care au moliciune și drapează, creând astfel o linie și o siluetă fină.

6. Utilizați culorile în mod strategic: culorile închise, cum ar fi negru, bleumarin sau tonurile profunde au rolul de-a subția figura. Luați în considerare utilizarea lor pe zonele pe care doriți să le minimizați, în timp ce culorile mai luminoase sau mai deschise pot fi folosite pentru a atrage atenția sau pentru a evidenția zonele echilibrate ale corpului.

7. Uzați de farmecul accesoriilor: accesoriile precum bijuteriile, eșarfele sau curelele pot schimba centrul de interes și pot adăuga rafinament, unei ținute. Acestea oferă o oportunitate de a ne exprima stilul personal și de a distrage atenția de la zonele pe care dorim să le estompăm.
8. Acordați atenție lenjeriei de corp: lenjeria de corp adecvată, cum ar fi sutienele care susțin bine sânii și dau o formă stabilă acelei părți a corpului, sau body-urile care adună forma, pot oferi sprijin și pot crea o siluetă mai suplă. Acestea pot ajuta hainele să se drapeze mai bine, să se așeze mai frumos pe corp și să îmbunătățească aspectul general.
9. Concentrați-vă pe confort : în cele din urmă, asigurați-vă că vă simțiți confortabil și sigur în alegerile voastre vestimentare. Este important să purtați ținute în care vă simțiți bine și în același timp, să vă puneți în evidență stilul personal.
10. Subliniați acceptarea de sine: iubiți-vă corpul, indiferent de dimensiune. Încrederea în sine, mulțumirea și bucuria de-a purta aceste haine, joacă un rol semnificativ, în modul în care o persoană se poartă, făcând orice ținută să arate grozav. Stilul, elegant, faptul că străluciți și iradiați, depind de starea voastră de spirit ! Acestea sunt doar sfaturi generale, fiecare persoană este unică și are un stil personal, eu vă ofer aici doar un ghid, care vă poate ajuta în alegerile voastre.
FORMA CORPULUI : ‘’MĂR ‘’
1. Creați iluzia de talie : deoarece corpurile în formă de măr, tind să aibe dimensiunea mai mare în jurul mijlocului, căutați haine care se strâng în această zonă, definind talia. Rochiile petrecute, rochiile stil ”empire” cu tăietură sub piept și rochiile A-line pot ajuta la crearea aspectului unei talii mai definite.
2. Optați pentru bluze ”empire” : topuri ”empire”, tăiate chiar sub bust, ajută la crearea unui efect de subțiere, prin deconcentrarea atenției de la secțiunea mediană a corpului.

3. Alegeți țesăturile cu înțelepciune : optați pentru țesături mai moi și mai fluide, care se drapează în jurul corpului. Evitați materialele lipicioase care pot accentua zonele cu probleme. Draparea și pliurile pot fi, de asemenea, folosite pentru a camufla secțiunea mediană.

4. Subliniați-vă bustul generos și decolteul : atrageți atenția asupra părții de sus a corpului, alegând topuri cu decolteuri interesante, cum ar fi răscroielile în ”V” sau decolteurile în formă de inimă sau rotunde și adânci. Acest lucru are rolul, de-a muta centrul de interes, de la secțiunea mediană, spre bustul generous și decolteul frumos.

5. Stratificare strategică: stratificarea poate fi o modalitate eficientă de a ascunde anumite zone. De exemplu, purtarea unui sacou structurat sau a unui cardigan, poate ajuta la crearea unei siluete mai echilibrate și la minimizarea atenției asupră secțiunii mediane.
6. Luați în considerare bluze mai lungi și rochii tunică: Bluzele mai lungi și rochiile tunică pot oferi acoperire și pot ajuta la alungirea trunchiului, echilibrând proporțiile generale.
7. Optați pentru nuanțe mai închise de culoare și desene ale imprimeurilor de dimensiuni. Culorile mai închise tind să aibă un efect de a subția ținuta, așa că luați în considerare purtarea negrului sau a altor nuanțe mai închise. Desenele de mici dimensiuni ale imprimeurilor, pot ajuta, de asemenea, la camuflarea zonelor problematice prin distragerea atenției.
8. Alegeți produse cu sprijin în talie care echilibrează proporțiile. Pantalonii cu formă dreaptă a piciorului, pot ajuta la crearea unui aspect mai alungit. Fustele sau rochiile A-line pot fi, de asemenea, o alegere bună, pentru că având o deschidere de la talie spre tiv, nu mai atrag atenția asupra taliei, creând o siluetă mai echilibrată.
FORMA CORPULUI : ‘’PARĂ’’
Ținând cont că în acest caz, zona șoldului este mai accentuată, centrul de interes, trebuie mutat la partea superioară a corpului : evidențiați umerii, bustul și talia. Optați pentru bluze cu decolteuri interesante, cum ar fi răscroielile tip ‘’bărcuță’’, sau decolteurile în ” V ”. Partea de jos a corpului, zona șoldurilor îmbrăcați-o în culori închise, care au rolul să subțieze silueta.
1. Fuste și rochii A-line : fustele și rochiile A-line, care se evazează din șold, pot ajuta la echilibrarea proporțiilor corpului în formă de pară.
2. Pantaloni evazați : pantalonii evazați pot echilibra șoldurile mai late, creând o siluetă mai echilibrată de la talie în jos.
3. Stratificare strategică: experimentați o îmbrăcăminte stratificată, pentru a evita concentrarea atenției, asupra șoldurilor.
4. Folosiți cu curaj curelele : adăugați curele la rochii, tunici, sau bluze, au rolul de-a vă accentua talia.
5. Folosiți centurile : accentuați talia adăugând o centură la rochii, tunici sau bluze. O centură lată poate crea o iluzie de clepsidră și poate aduce un plus de valoare întregii ținute.
6. Accentuați partea superioară a corpului cu accesorii interesante : mutați centrul de interes spre partea superioară a corpului, folosind coliere, eșarfe sau cercei de dimensiunea mare. Aceste accesorii atrag privirile în sus, neglijând părțile cu probleme din zona șoldurilor.
7. Lenjerie confortabilă și de susținere : asigurați-vă că lenjeria, în special sutienele și îmbrăcămintea, sunt confortabile și montate corespunzător. Acest lucru vă ajută la furnizarea suportului necesar și la crearea unei siluete generale mai plăcute.

FORMA CORPULUI : ‘’DREPTUNGHIULARĂ’’

Atunci când vă încadrați în această categorie, trebuie să încercați prin modul în care vă îmbrăcați, iluzia formelor curbe.

1. Alegeți haine care definesc talia : căutați rochii, bluze, sacouri și jachete ajustate în talie pentru a crea iluzia curbelor. Tăietura empire sub piept, rochiile A-line, precum și rochiile petrecute, sunt deosebit de avantajoase.

2. Optați pentru piese structurate : imbrăcămintea structurată, cum ar fi blazerele, jachetele și paltoanele adaptate, poate ajuta la aspectul unei talii definite, adăugând structură siluetei voastre generale.
3. Folosiți curele și accesorii cu sprijin în talie : rochii sau bluze accesorizate cu curele, vă vor ajuta la crearea iluziei unei talii și a formelor feminine. Piesele vestimentare fluide, care drapează frumos și se așează bine pe corp, dau un plus de eleganță.
4. Jucați-vă cu varietatea formelor decolteului. Alegeți topuri, bluze sau rochii cu gât în V, decolteu rotund sau răscroieli adânci pentru a alungi ținuta și a atrage atenția în partea sus a corpului. Acest lucru poate ajuta la echilibrarea umerilor mai largi și la crearea unei siluete mai echilibrate.
5. Folosiți strategia straturilor: stratificarea poate adăuga profunzime și dimensiune unei ținute. Folosiți materiale ușoare, curgătoare, cardigane de lungimi mai mari, jachete în stil kimono cu partea din față deschisă, pentru a crea linii verticale, care vă pot face să păreți mai subțiri.
6. Concentrați-vă asupra părții inferioare a corpului. Pentru a adăuga formă corpului inferior, luați în considerare purtarea de fuste sau pantaloni cu imprimeuri, cu modele, pliuri sau detalii decorative în jurul șoldurilor și a coapselor. Fustele A-line și pantalonii largi pot ajuta, de asemenea, la crearea unui aspect mai echilibrat.
7. Alegeți țesăturile potrivite : optați pentru țesăturile lejere, cele care nu se lipesc de corp. Căutați îmbrăcăminte din țesături ușoare, naturale, cum ar fi bumbacul, deoarece acestea sunt lejere și crează o siluetă mai echilibrată.
8. Acordați atenție unei ajustări adecvate: hainele care nu se potrivesc ca dimensiune, pot face pe oricine să pară mai mare decât este în realitate. Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte care este dimensiunea corectă și luați în considerare obținerea de articole adaptate pentru corpul vostru.

FORMA CORPULUI : “ CLEPSIDRĂ”

Această formă a corpului, este cea mai convenabilă. În acest caz, obiectivul este de obicei să accentuați curbele în timp ce creați o siluetă echilibrată și avantajoasă.

1. Evidențiați talia îngustă: optați pentru rochii, blazere sau jachete care au tăietură în talie sau sunt ajustate în talie. Acest lucru ajută la accentuarea celei mai înguste părți a corpului și creează o figură de clepsidră mai definită.
2. Încercați îmbrăcăminte ajustată pe corp : alegeți haine ajustate pe corp, care urmează curbele naturale ale corpului, fără a fi prea strâmte sau incomode. Evitați îmbrăcămintea largă sau tubulară, care poate face corpul să pară fără formă sau mai mare decât este în realitate.

3. Îmbrăcați lenjerie de susținere: purtarea de lenjerie de corp care susține bine formele corpului, cum ar fi un sutien sau un body de înaltă calitate, poate ajuta la obținerea unei forme pe care se așează frumos îmbrăcămintea.

Jucați-vă cu structurarea straturilor : optați pentru țesăturile care au structură și oferă un anumit nivel de suport, cum ar fi materiale mai groase sau țesăturile, mai puțin tricoturile. Evitați materialele care se mulează pe corp și care pot evidenția zonele cu care nu sunteți mulțumită.
5. Jonglați cu iluzia creată de culori : culorile mai întunecate tind să subțieze, astfel încât utilizarea lor strategică pe zonele pe care doriți să le estompați, poate fi benefică. De exemplu, purtați nuanțe mai închise în zona abdomenului, în timp ce se utilizați țesături mai strălucitoare în partea de sus a corpului, pentru a atrage atenția în sus, creând astfel, un aspect mai echilibrat.

6. Alegeți lungimea potrivită : luați în considerare cu atenție lungimea articolelor de îmbrăcăminte pentru a vă asigura că acestea crează proporțiile dorite ținutei și vă sunt avantajoasese. De exemplu, rochiile sau fustele care se termină chiar sub genunchi, pot crea un aspect mai subțire al picioarelor.

7. Accesorizați în mod înțelept : utilizați accesorii pentru a atrage atenția asupra celor mai bune caracteristici ale voastre și distrageți atenția de la zonele cu probleme. De exemplu, bijuteriile decorative purtate la gât, colierele, mărgelele, vă pot ajuta să concentrați atenția pe față și decolteu.
8. Purtați tocuri : purtarea tocurilor poate alungi ținuta și poate ajuta la crearea unui aspect mai echilibrat și mai avantajos. Cu toate acestea, alegeți tocuri care sunt confortabile în primul rând.
Dacă ești o doamnă supraponderală, alegerea vestimentației cu stil și în același timp confortabile, poate să fie o adevărată provocare, dar în același timp, dacă rezultatul este încântător și bucuria resimțită va fi pe măsură.