CÂT DE CORECT ESTE, SĂ ÎNTREBI O FEMEIE CE VÂRSTĂ ARE ?

CÂT DE CORECT ESTE, SĂ ÎNTREBI O FEMEIE CE VÂRSTĂ ARE ?

M-am lovit de acest subiect, după ce am primit comentarii la filmulețele postate pe Tik Tok, când la un moment dat un tânăr, și-a exprimat curiozitatea de-a afla vârsta mea. Atunci când cineva apropiat, sau o persoană pe care o cunoști îți lansează această întrebare, nu ți se pare nimic ieșit din comun, dar ca străin, ca individ care nu are de-a face cu tine, mi se pare deplasat și tupeist, să lansezi această întrebare.
A întreba pe cineva despre vârsta lui poate fi un subiect delicat, mai ales când vine vorba de femei. Din punct de vedere istoric, femeile s-au confruntat tot timpul, cu presiuni din partea societății, pentru a-și menține un aspect fizic tineresc.
Putem considera că o femeie, s-ar putea simți inconfortabil, dezvăluindu-și vârsta, din frica de-a nu fi judecată, sau desconsiderată și discriminată, datorită acestui subiect.. Cu toate acestea, normele culturale și atitudinile în ce privește vârsta femeilor evoluează și în timp ce unele femei pot găsi această întrebare indiscretă, altele devin mai încrezătoare în a-și îmbrățișa vârsta și a-și trăi la maxim, experiențele.

În acest scenariu, avem un bărbat care întreabă direct o femeie despre vârsta ei. Modul în care este primită această întrebare și reacțiile care urmează depind în mare măsură de context, de relația dintre indivizi și de tonul folosit în timpul întrebării. Să explorăm câteva posibile evoluții ale acestui subiect.

1. Surpriză sau amuzament :
Femeia poate considera directitatea întrebării surprinzătoare sau amuzantă. Într-o manieră ușoară, ea ar putea răspunde cu o remarcă plină de umor, sau o replică plină de duh, dezamorsând tensiunea și mutând atenția de la vârsta ei.
Acest lucru ar putea duce la un schimb prietenos, permițându-le să se conecteze la un nivel mai personal. Umorul este o soluție elegantă la multe situații indiscrete și îți poate prinde bine simțul umorului, chiar și de data aceasta.

Poți să zâmbești, poți să trimiți un emoticon zâmbăreț, dacă ți s-a pus întrebarea în mesaj. Eu așa am făcut și am lăsat bărbatul indiscret și tupeist în suspans.

2. Abatere politicoasă :
Recunoscând forma stânjenitoare a situației, femeia ar putea opta pentru o evitare politicoasă a răspunsului. Ea ar putea răspunde spunând: „Aș prefera să nu-mi dezvălui vârsta, dar mă flatează că ești curios”.
Menținându-și confidențialitatea în timp ce este grațioasă, ea navighează în conversație într-un mod care ațâță curiozitatea bărbatului fără a dezvălui informații personale.
Dacă ești o femeie elegantă, discretă, cu bun simț, cu siguranță că vei alege politețea întâi de toate, pentru a te eschiva din această situație stânjenitoare.

3. Răspuns încrezător și direct :

Dacă femeia se simte confortabil să-și împărtășească vârsta, ar putea răspunde asertiv și direct, fără nicio ezitare sau disconfort. Acest lucru i-ar putea transmite încrederea în sine și refuzul de a se conforma presiunilor societății legate de vârstă.

Acest răspuns ar putea surprinde plăcut bărbatul, inițiind o conversație sinceră și deschisă despre experiențele și punctele de vedere ale vieții.
Da, sincer îți trebuie mult curaj și încredere în tine, dar în ziua de azi există foarte multe femei, care nu se eschivează ci recunosc pe șleau ce vârstă au. Oricum, trăim în era bunicilor sexy, cele care ar putea să facă invidioase chiar și femeile de 35-40 de ani.
Societatea misogină în care trăim, la societatea românească mă refer, cataloghează nemilos și agresiv femeile trecute de prima și a doua tinerețe. Am auzit stand-up-uri răutăcioase cu femeia la 40 de ani care ar trebui să se ascundă într-un colț, fără a avea șanse față de tinerele siliconate și tunate care sunt dorite de societatea în care trăim. Cu toate acestea, există multe femei la 50+ care sfidează regulile societății și pur și simplu râd de ele.
4. Importanța confidențialității :
O altă posibilă reacție este femeia care își exprimă preferința pentru intimitate în ceea ce privește vârsta ei. Ar putea afirma politicos că vârsta este ceva personal pentru ea și nu este relevant pentru conversația în cauză.
Afirmându-și limitele, ea stabilește că vârsta nu este nimic mai mult decât un număr și încurajează respectul pentru intimitatea ei. De cele mai multe ori, capacitatea unei femei, de a-și indica limitele și abilitatea de a atrage atenția asupra faptului că acest subiect iese în mod nonșalant din limitele stabilite, este o modalitate perfectă de înfruntare a tupeului afișat de bărbat.
5. Diferențe culturale și decalaje generaționale :
Diferite culturi și generații pot avea atitudini distincte față de întrebările legate de vârstă. Femeia ar putea răspunde diferit în funcție de contextul ei și de perspectiva individuală.

De exemplu, în unele culturi, vârsta este privită ca un simbol al înțelepciunii și al respectului, iar împărtășirea în mod deschis ar putea fi văzută ca un semn de onoare. În schimb, alte medii ar putea considera vârsta o chestiune mai privată, ceea ce duce la un răspuns mai rezervat sau mai evaziv.

Din nou nu vorbim de societatea românească și din nou nu este vorba de misoginismul românesc. În societățile occidentale, femeile înfloresc la vârsta de 50+ și înțeleg că este o perioadă în care, lucrurile se liniștesc în jurul lor și în sfârșit se pot dedica activităților care le fac plăcere, tuturor acelor lucruri pe care nu le puteau face înainte, deoarece copii erau mici și existau alte priorități.
Din acest moment se îmbracă doar în culori pastel, au grijă de tenul și părul lor, fac mișcare și petrec timp prețios și de calitate cu partenerul de viață și prietenele.

Este o perioadă de reinventare de reînnoire și de introspecție. Nicidecum nu se lasă purtate de val și se încăpățânează să nu îmbătrânească.

Astfel, ele demonstreaza în fiecare zi, că vârsta este doar un număr și fiecare dintre noi își poate stabili propria vârstă, este atât de simplu.
Pe lângă acest lucru, nu toate generațiile reacționează la fel, la această întrebare. Este de înțeles că dacă este vorba despre o persoană tânără, nu trebuie să avem nicio reținere să o întrebăm ce vârstă are.

Un domn mi-a scris în mesaj, că o fată de 15 ani, a încercat să-l păcălească, părea că are vreo douăzeci de ani, dar bărbatul mai întâi s-a asigurat ce vârstă are.

Acest caz, din nou, este cu totul altceva. Indiferent de reacție, este crucial ca bărbatul să aibă în vedere sentimentele femeii și să răspundă cu respect.
Înțelegerea faptului că vârsta poate avea semnificații diferite pentru persoane diferite, va stimula o abordare mai empatică a interacțiunii cu ceilalți.


%d blogeri au apreciat: